Afbeelding

Elektrische auto nog duurzamer met zonne-energie

Duurzaamheid

Steeds meer bedrijven stappen over op elektrische auto’s als hun wagenpark moet worden vernieuwd. Ze willen zich hiermee duurzaam profileren en een bijdrage leveren aan de vermindering van de uitstoot van CO2. Zakelijke auto’s maken doorgaans veel kilometers en daardoor is elektrisch rijden ook vaak goedkoper in verband met de hoge prijzen voor benzine en diesel. Het laden van de accu’s kan op het eigen terrein plaatsvinden. Door te kiezen voor laden op zonne-energie kan ook dit duurzaam gebeuren. Met speciale laadstations die zijn voorzien van zonnepanelen wordt de energie voor de accu’s opgewekt door de zon. Als je op je bedrijfsterrein een plek hebt waar je de parkeerplaatsen kunt inrichten en waar ook nog eens een groot deel van de dag de zon schijnt, dan heb je vaak niet eens stroom van het net nodig.

Manage je energieverbruik

Veel bedrijven willen graag weten hoeveel stroom ze verbruiken met het opladen van de accu’s van het wagenpark. Met behulp van een energy management system, zoals dit onder andere wordt geleverd door AmperaPark, krijg je hier de gewenste informatie over. De systemen kunnen bovendien optimaal managen of er voldoende zonne-energie is of dat er moet worden geladen met stroom van het netwerk. Als er een variabel energiecontract is kan er worden bepaald wat hiervoor de meest gunstige momenten zijn. Op die manier worden de kosten optimaal bewaakt en betaal je als ondernemer de beste prijs. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor het opladen van de accu’s van je wagenpark, maar voor het volledige energieverbruik van je bedrijf.

Kies voor zelf opgewekte groene stroom

Energie is vandaag de dag een serieuze kostenpost voor een bedrijf. De tijd dat we gedachteloos stroom en gas gebruikten liggen definitief achter ons. Verduurzamen is een begrip dat steeds nadrukkelijker zijn stempel drukt op verantwoord ondernemen. Maar soms kan het lastig zijn om te bepalen welke keuzes je moet maken. De keuze voor een elektrisch wagenpark lijkt logisch, want de auto op benzine en diesel is aan het uitsterven. Maar hoe je het laden van de accu’s gaat managen, daar zijn verschillende opties voor. En dan zijn er misschien ook nog de elektrische auto’s van bezoekers of klanten. Je wilt ook hen, eventueel tegen betaling, de mogelijkheid bieden met een volle accu te vertrekken.

Kies voor zonne-energie

De keuze voor zonne-energie als het gaat om het opladen van je elektrische auto lijkt de meest voor de hand liggende. Zonne-energie is schoon en bovendien wordt het gratis geleverd door de zon. Op een zonnige dag kun je met gemak voldoende stroom opwekken om accu’s te laden. De oplossingen die hiervoor geboden worden zijn altijd maatwerk. Afhankelijk van je behoefte en mogelijkheden kunnen één of meerdere parkeerplaatsen worden geleverd met oplaadfaciliteiten voor elektrische auto’s. Je kunt voor meer informatie en de beschikbare mogelijkheden kijken op www.amperapark.com. Hier vind je ook de contactgegevens als je meer informatie wilt of voor het aanvragen van een offerte op maat voor jouw bedrijf.

Deze redactionele bijdrage valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Afbeelding
Aanpassing stembureaus 30 apr, 11:56
Afbeelding
Lintjesregen in Oldenzaal 30 apr, 10:45
Oldenzaalse Smartlappenzangers
Smartlappenzangers in muziekkoepel Overdinkel 29 apr, 10:21
King's Men kreeg afgelopen jaar veel lovende reacties op de toegankelijke vertolking van King Lear.
King's Men weer op de planken met meertalig verhaal KING LEAR 27 apr, 11:36
De toekomstige buutreedners die deelnemen aan het lopende traject. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Veel belangstelling bij de start van nieuw project de Buutacademie 26 apr, 15:41
Ook in 2023 was er een Maker Festival in Bibliotheek Oldenzaal.
'Kom je ook naar het Maker Festival?' 26 apr, 14:54
Vrijwilligers van de Wandel4Daagse Oldenzaal, dit jaar van 21 tot en met 24 mei.
Kennismaking met lokale verenigingen 26 apr, 14:37
The Pandareds geven de aftrap voor het nieuwe seizoen in de muziekkoepel.
Bandjesmiddag als aftrap nieuw seizoen muziekkoepel 26 apr, 14:04