Afbeelding
Foto: Shutterstock

Bibliotheek Twente verwelkomt nieuwe vrijwilligers

Algemeen

De Bibliotheek Twente is op zoek naar vrijwilligers in Oldenzaal, evenals de vestigingen in Hengelo en Hof van Twente. Op dit moment zet een club van meer dan 300 vrijwilligers zich actief in voor de bieb en alle hulp is welkom. Zonder de waardevolle inzet van enthousiaste vrijwilligers is het grote aanbod aan activiteiten en dienstverlening van de bieb namelijk onmogelijk.

OLDENZAAL - In de bibliotheek worden de werkzaamheden grotendeels uitgevoerd door een team enthousiaste vrijwilligers. Zij helpen bezoekers bij het vinden van boeken, informatie en materialen, bij het reserveren, innemen en uitlenen, maken bezoekers wegwijs in de bibliotheek, helpen bij activiteiten en bijeenkomsten, graag verder wil helpen op digitaal gebied en media, zorgen ervoor dat de mensen die niet bij de bibliotheek kunnen komen hun boeken thuisbezorgd krijgen, lezen voor bij mensen thuis of in de bibliotheek. Om de dienstverlening in de 7 bibliotheken in Hengelo, Hof van Twente en Oldenzaal te garanderen, is het team van ruim 300 actieve vrijwilligers op zoek naar versterking.

Mooie werkplek

De bibliotheek in Oldenzaal is een mooie, moderne werkplek; deze voorziening werd in 2020 geopend op de nieuwe plek in winkelcentrum In Den Vijfhoek. Dankzij deze mooie centrale ligging is het aan goedbezochte ontmoetingsplek die bezoekers veel te bieden heeft. Goede vrijwilligers zijn onmisbaar voor deze voorziening.

Vrijwilliger worden?

Iedereen die graag mensen helpt, de bibliotheek een warm hart toedraagt, zelf graag leest of iets met informatie en media heeft is van harte welkom bij de club. Aan het werken in de bibliotheek zitten een aantal voordelen: mensen ontmoeten, werken in een inspirerende werkomgeving met de nieuwste collectie, een gratis bibliotheekabonnement en nog veel meer. Het is werk dat veel voldoening en waardering oplevert. Aanmelden kan via www.bibliotheektwente.nl/vrijwilligers 

Snelle behandeling is essentieel, zeker bij een herseninfarct.
Kunt ú een beroerte goed herkennen? 10 uur geleden
Bij de historische leeskring worden boeken over de geschiedenis gelezen en besproken.
De historische leeskring: samen boeken kiezen en bespreken 18 mei, 13:54
Afbeelding
Stoelen voor de muziekkoepel 17 mei, 16:56
Afbeelding
GGD-vaccinatie komt weer naar Oldenzaal op 30 mei 17 mei, 15:55
Afbeelding
De leukste gemeente! 17 mei, 15:54
 JYSK Almelo heeft de perfecte loungeset voor in de tuin.
JYSK heeft de perfecte loungeset 17 mei, 15:52
Herdenking bij het monument. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Oldenzaal herdenkt de ramp op de markt: het onzichtbare verdriet 17 mei, 14:28
Afbeelding
Graan & Korenfestival Oldenzaal: gezellige, muzikale ontmoeting 17 mei, 14:28